Wat eten mensen voor oud en nieuw in Amerika? Laten we vandaag eens kijken ~
NO.1 Speenvarken, Cuba
In Cuba zijn er van Kerstmis tot Nieuwjaar aan het einde van het jaar een reeks festivals zoals kerstavond, oudejaarsavond en oudejaarsavond. Deze vieringen hebben traditionele specialiteiten, waarvan “geroosterd speenvarken” de meest ceremoniële is.
Cubaans geroosterd speenvarken volgt een meer primitieve manier, door simpelweg het hele speenvarken te marineren en het vervolgens direct op houtskoolvuur te roosteren. De schil is goudgeel, krokant en een beetje glad, en de smaak is totaal anders.
Gebraden speenvarken wordt gecombineerd met rijke smaakmakers en bijgerechten.Het wordt met de hand versnipperd in plaats van met een mes gesneden, wat de vezel en stevigheid van het vlees kan maximaliseren. De smaak van de fusion is ongeëvenaard.
NO.2 Nieuw Tamales, Mexico
Tamales, een speciale dieettraditie voor het Mexicaanse Nieuwjaar. Suikermaïsdeeg gevuld met blokjes vlees, kaas en ander lekkers. Het wordt vervolgens verpakt in bananenbladeren of gestoomd in maïskolven om het zijn speciale smaak te geven.
Tamales zijn te vinden op bijna elke feestdag in Mexico. Het nieuwe jaar wordt meestal geserveerd met menudo penssoep, een soep gemaakt van pens en maïs, ideaal om te ontnuchteren na een kater.
NO.3 Hoppin’ John, Amerikaans Zuiden
Een nieuwjaarstraditie in het Amerikaanse Zuiden, het is een risotto van pork peas of black-eyed peas (symboliseert munten), vaak geserveerd met boerenkool of andere groene groenten, en gouden brood, een symbool van rijkdom.
Het gerecht zou zijn wortels hebben in Afrikaanse en West-Indische tradities, en het recept verscheen al in 1847 in Sarah Rutledge’s “Carolina Housewives Cookbook”, mogelijk door slaven naar Noord-Amerika gebracht.
Door de eeuwen heen hebben talloze chef-koks deze traditionele delicatesse in zijn geheel opnieuw uitgevonden, en uiteindelijk kreeg het zijn naam in Charleston, South Carolina.
Een echt hoofdbestanddeel van koken in het laagland, er wordt gezegd dat het “veel geluk” brengt in het nieuwe jaar.